Een pluim voor Defensie.

©Thuisfrontmissies

Zoals een aantal van jullie vast gelezen hebben op Twitter, heeft het leven van mij en mijn lief een behoorlijke wending genomen. Wij kregen te horen dat mijn vader heel, heel ziek is. Er waren veel scenario’s mogelijk ten aanzien van ons leven samen en laat dit er nou net niet één van zijn. Nooit maar dan ook nooit is het in ons opgekomen dat een van onze ouders op deze leeftijd zo ernstig ziek zou kunnen worden. En zo blijkt maar weer dat niet alleen in het leven van een thuisfrontvrouw niets te plannen valt, het had iedereen kunnen overkomen. De afgelopen weken zijn we druk geweest om deze situatie in ons leven te laten landen. Om een weg te vinden en balans te zoeken. Om naast het leven van ziekenhuisbezoek naar ziekenhuisbezoek ook nog tijd voor elkaar en voor ons werk te creëren. Om een netwerk om ons heen te creëren dat ons opvangt als we vallen, als het even teveel wordt.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Defensie. Waarschijnlijk zonder dat ze het zelf weten. Frustraties van het thuisfront zijn vaak vernoemd in mijn blogs. Deze keer vind ik echter dat Defensie een pluim heeft verdiend. Vanaf het moment dat de collega’s van mijn lief op de hoogte waren van onze situatie is er niets anders dan begrip getoond, kregen wij beterschapswensen en hoop ik dat alle kracht en sterkte die ons toegewenst is ook daadwerkelijk op ons pad mag komen. Het is onvoorstelbaar hoe collega’s in zo’n dynamische werksfeer de ruimte weten te geven om hiermee om te gaan. Mijn lief krijgt alle mogelijkheid om de tijd voor zichzelf, voor mij en onze familie te nemen. Dit resulteert in het feit dat ik iemand om me heen heb om me aan op te trekken, om te sparren, om fijne momenten mee te hebben of bij uit te kunnen huilen wanneer dit nodig is. Zo kan het dus ook. Ik hoop dat de directe collega’s van mijn lief zich bewust zijn van het feit dat het misschien kleine gebaren zijn maar voor ons de lichtpuntjes zijn in een hele donkere periode. Dank jullie wel daarvoor!

Had ik trouwens al gezegd dat er een nieuwe Your Song uit is? Over loyaliteit aan jezelf en je gezin. Over je thuis, je basis. Over dat waar ik in deze periode zo dankbaar voor ben.

Related Articles

1 reactie

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge