Mineurstemming

http://www.kaboodle.com

Mi·neur·stem·ming(de; v)
1 Sombere, bezorgde stemming

En toen waren we zomaar een maand verder. Ruim een maand sinds mijn laatste blogpost en ook mijn tweets bleven uit. Even kon ik het niet handelen, wilde ik niet te maken hebben met camo, Defensie, thuisfront, niets van dit alles. Bloggen kon ik niet, ik heb meerdere malen klaargezeten, ideeën genoeg maar schrijven lukte me niet. En echt, de volgende keer wil ik jullie verblijden met een vrolijk blog maar afgelopen maand was ik in mineurstemming.

Het aanzoek is nu een half jaar geleden en de voorbereidingen beginnen vorm te krijgen. Nadat we met pijn in ons hart een prachtlocatie hebben afgezegd, vonden we nog geen week later de locatie van onze dromen. Passend bij ons allebei, onze persoonlijkheden, bij dat waar wij voor staan. DE jurk is gevonden en goedgekeurd bevonden door de aanhang. We nemen ruim de tijd, hebben we elkaar beloofd. Ruim de tijd om een bruiloft neer te zetten zoals wij dat willen. Tijd om ook ruimte te geven aan oefeningen en andere onvoorziene omstandigheden. Ruimte te geven aan mijn opleiding, die ook nog ‘even’ afgerond moet worden. Al met al lukt dit goed. We kijken uit naar onze dag maar genieten ook van déze dag en van die van morgen. Althans, tot hij thuis kwam met hét nieuws.

Nietsvermoedend vertelde ik bij zijn thuiskomst honderduit over wat ik die dag had uitgespookt. Over de leuke en minder leuke ervaringen op werk en over het feit dat ik de gemeente had gesproken over onze bruiloft. Misschien een onderwerp welke ik beter had kunnen vermijden. Alhoewel ik me afvraag of er een juist moment bestaat voor het gooien van de bom.

De bom. Uitzending.

Uitzending rond de dag van onze bruiloft. En is het niet met deze, dan is de kans groot dat hij met de volgende rotatie mee gaat. Ik hou van hem en weet nu ook weer goed waarom. Hij heeft nee gezegd, nee tegen zijn grote droom. Nee gezegd tegen hetgeen waar hij naar uit keek vóór hij mij leerde kennen en hij zei nee. Nee, nog voor ik ergens vanaf wist. Het is te hopen dat zijn meerdere begrijpt waarom. Nee zeggen tegen deze, betekent automatisch een ja voor de volgende rotatie.

Ik wil het graag een plek geven, laten rusten. Op de één of andere manier blijft het rondjes in mijn hoofd spoken. Dat waar ik bang voor was, lijkt waarheid te worden. Een bezoek aan het ereveld in Loenen afgelopen weekend, was de druppel. Het vooruitzicht dat mijn lief een maand na onze bruiloft weg zou moeten hangt als een donkere wolk boven me, terwijl ik andersom heus begrijp dat het voor hem geweldig zou zijn. Trouwen en een uitzending, twee hoogtepunten.

Ach, ik troost me met de gedachte dat het nieuws nu vers is. Er staat nog niets vast. Het komt wel goed, dat is wat hij me beloofd heeft.

Nobody said it was easy.

Related Articles

1 reactie

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge