‘Je hebt er toch zelf voor gekozen?’

Waar ik het gisteren nog had over mijn ervaringen met mijn omgeving (en wildvreemden even zo) vergat ik misschien wel een stuk te noemen. Want hoe moet Sarge hier mee omgaan? Als vrouw en vriendin van ben je niet de enige die heel wat reacties moet verwerken. Een greep uit te talloze opmerkingen:

‘Gelukkig heb je een vaste baan he? Die veiligheid is wel heel belangrijk’
‘Je hebt er toch zelf voor gekozen?’
‘Die oefeningen brengen vast wat extra’s met zich mee’
‘Oh, ben je nog nooit op uitzending geweest?’ (Bedenk hierbij een verbaasd gezicht, inclusief openhangende mond etc.)

Ik vind het nogal respectloos. Het lijkt alsof er, als je militair bent, maar van alles en nog wat aan je gevraagd mag worden!
Alsof alles waar je als militair tegen aan loopt maar te wijten valt aan het feit dat je de keuze hebt gemaakt om militair te worden.
Natuurlijk kiest een militair voor zijn of haar vak, natuurlijk weet een militair dat er logische gevolgen verbonden zijn aan deze keuze. Dit neemt alleen niet weg dat militairen ook maar gewoon mensen zijn, met gevoel. Mensen met gevoel die op bepaalde momenten ook hun thuisfront missen. Een vaste baan is fijn, daar zijn we dankbaar voor. Maar tijden veranderen en ook als ambtenaar kan je ieder moment op straat gezet worden. Natuurlijk zijn we blij dat oefeningen wat extra’s met zich mee brengen. Maar als je lief van huis moet bijvoorbeeld vlak na het overlijden van een dierbare kan het je niets meer schelen.

Zullen we massaal vertegenwoordigers, ICT-ers, boeren, artsen, callcentermedewerkers en anderen de oren  van het hoofd vragen? 😉

Tagged with:     , ,

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge